09.09.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere på Oslo Børs og noen viktige børser ute i verden.

Frykten har, i hvert fall for en liten stund sluppet taket, og grådigheten (eller skal vi si euforien) har igjen tatt overhånd på børsene.

Ja nå løper alle sauene i aksjemarkedene i samme retning igjen, og nå er plutselig alle bekymringer rundt veksten i Kina, renteheving i USA, historisk høyt prisede aksjer, kraftig fall i råvarepriser som olje osv., ja alle bekymringer ble plutselig borte som dugg for solen.

Ja nå skal børsene opp, opp, opp, ja de skal til himmels børsene nå. Ja alle bekymringer ble borte over natten, og det er ingen tvil hos alle sauene på børsene rundt om i verden nå, ja nå skal det bare en vei, oppover!

Glem bekymringer rundt veksten i Kina, renteheving i USA, historisk dyre priser på aksjer, en oljepris under 50 dollar, ja glem alt i sammen, for nå skal det opp, opp, opp!

Vi hos Aksjeanalyser.com er imidlertid fortsatt ikke helt kvitt bekymringene for at vi kan stå foran et børskrakk i tiden fremover slik vi har skrevet om i flere tidligere saker.

Les gjerne vår sak nylig fra den 03. September “Nobelprisvinner i økonomi: Fare for børskrakk“.

Derfor har vi i dag sett nærmere igjen på viktige børsindekser både her hjemme, og ute i verden, og for å prøve å finne ut av om oppgangen vi nå ser bare er en kortsiktig rekyl opp eller om det kan være at alle sauene på børsene nå faktisk løper i riktig retning her.


Først har vi sett nærmere på Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), og OBX-indeksen (25 mest omsatte aksjene ved Oslo Børs).

Oslo Børs Benchmark indeks:

Oslo Børs Benchmark indeks har brutt ned, og ut av den langsiktig stigende trenden, og har så fått en rekyl opp i det korte bildet.

Oslo Børs Benchmark indeks vil møte på betydelig teknisk motstand opp mot 610 poeng, og er etter oppgangen onsdag formiddag rundt 600 poeng, og altså ganske nærme dette betydelige tekniske motstandsnivået.

Med mindre Oslo Børs Benchmark indeks klarer å bryte opp i gjennom, og etablere seg over 610-nivået, ja så indikerer fortsatt det tekniske bildet for oslo Børs Benchmark indeks fare for nye kraftige fall på Oslo Børs i tiden fremover.

OSEBX-090915

OBX-indeksen (indeks over de 25 mest omsatte aksjene ved Oslo Børs):

I likhet med Oslo Børs Benchmark indeks så har naturlig nok også OBX-indeksen også brutt ned og ut av den langsiktige stigende trenden.

OBX-indeksen møter nå på teknisk motstand rundt 540-nivået, og enda mer motstand om den skulle komme opp mot 555-nivået.

Med mindre OBX-indeksen klarer å bryte opp i gjennom, og etablere seg over 555-nivået, ja så indikerer det tekniske bildet for OBX-indeksen fortsatt fare for kraftige fall for Oslo Børs i tiden fremover.

Basert på det samlede tekniske bildet for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX) og OBX-indeksen så ser vi hos Aksjeanalyser.com foreløpig ikke på den siste oppgangen på Oslo Børs som noe mer enn en kortsiktig rekyl opp i det som vi tror bare er starten på et større fall for Oslo Børs og verdens børser på 6-12 måneders sikt.

OBX-090915

S&P500 i USA:

Det samme bildet gjelder for den viktige børsindeksen i USA S&P500, og som også har brutt ut av den langsiktige stigende trenden.

Vi ser i likhet med oppgange på Oslo Børs den siste tiden, ikke på oppgangen på børsene i USA som foreløpig noe mer enn en kortsiktig rekyl opp.

Det tekniske bildet for S&P500-indeksen i USA indikerer også fare for nye kraftige fall i tiden fremover, og vi hos Aksjeanalyser.com tror også de amerikanske børsene bare såvidt har startet på en større nedgangsperiode.

S&P500-indeksen møter som vi skrev om også nylig på betydelig teknisk motstand i området mellom 1.990-2.000 poeng. Les gjerne vår analyse av S&P500-indeksen sist den var oppe og testet motstandsnivået rundt 1.990-2.000 poeng her “Sist dette skjedde stupte børsene i USA med 50 prosent“.

Dersom ikke S&P500-indeksen i løpet av den nærmeste tiden klarer å bryte opp i gjennom, og etablere seg over 2.000-nivået, ja så indikerer det tekniske bildet for S&P500-indeksen stor fare for nye kraftige fall på de amerikanske børsene.

SP500-090915

Frankfurt DAX30 i Tyskland:

Den tyske børsindeksen DAX30 har ikke falt ut av den langsiktige stigende trenden enda, men som vi skrev om nylig så har det fryktede “Death Cross Signal” blitt utløst nylig for DAX30-indeksen. Slikt “Death Cross Signal” (når 50-dagers glidende gjennomsnitt bryter ned i gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt) regnes for å være et av de sikreste tekniske signaler om en kommende større nedgangsperiode på børsene.

Samme “Death Cross Signal” er nylig blitt utløst for både S&P500-indeksen, og Dow Jones-indeksen (slik vi skrev om her den 13. August “Sist dette skjedde stupte børsene i USA med 50 prosent“. Det samme “Death Cross Signal” er nylig også blitt utløst for OBX-indeksen ved Oslo Børs, og er like ved å bli utløst også for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX).

Selv om DAX30-indeksen i Tyskland ikke har brutt ut av den langsiktige stigende trenden enda, ja så er det etablert en fallende trend for DAX30-indeksen siden toppen i April 2015, og det samlede tekniske bildet for DAX30 indikerer fortsatt fare for nye kraftige fall i tiden fremover.

DAX30-indeksen vil også møte på betydelig teknisk motstand rundt 10.650 poeng, og er i skrivende stund rundt 10.415 poeng, mens den har vært høyest onsdag formiddag i 10.490 poeng.

Basert på en ny gjennomgang av disse viktige børsindeksene, og aksjemarkedene, vi i dag hos Aksjeanalyser.com har sett nærmere på. Ja så mener vi faren er langt i fra over enda for at det kan komme nye kraftige fall både ved Oslo Børs og verdens børser i månedene fremover.

Så mens alle andre sauene på børene nå løper i samme retning igjen, og over natten nå plutselig mener all fare er over for verdens aksjemarkeder. Ja så løper vi hos Aksjeanalyser.com vår egen vei for øyeblikket, og ser fortsatt stor fare for nye kraftige fall på verdens børser i månedene fremover.

DAX30-090915


 

Kilde Charts: vikingen.se

Les vår Disclaimer her…