Oil-Brent

07.09.2015 – Vi har i dag hos Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på oljeprisen, og som faller kraftig mandag ettermiddag og kveld.

Oljeprisen ved Brent Spot er mandag kveld ned over tre prosent til rundt 47,70 dollar per fat.

Dermed har oljeprisen igjen falt klart under 50 dollar nivået, og utløser med det nye negative tekniske signaler for den videre utviklingen for oljeprisen i tiden fremover.

Oljeprisen fikk en kraftig rekyl opp i det korte bildet nylig, og var oppe rundt 53 dollar, men har så falt kraftig tilbake igjen, og er altså mandag kveld rundt 47,70 dollar per fat.

Videre nedgang signaliseres nå for oljeprisen i tiden fremover, og det er begrenset med teknisk støtte for oljeprisen ved Brent Spot nå før ned mot 35 dollar. Det vil si ned mot tidligere bunn fra under finanskrisen i 2008.

Dersom oljeprisen også skulle falle under 35 dollar nivået etter hvert, ja da vil den kunne falle helt ned mot 10-25 dollar.


Ja det er ikke umulig vi kan se oljeprisen falle så lavt som til 10-25 dollar, men som vi har skrevet om i våre tidligere analyser av oljeprisen så venter vi at oljeprisen da ikke vil ligge lenge på et så lavt nivå. Vi venter da at oljeprisen i så fall vil få en rask og kraftig rekyl opp igjen.

En som for få dager siden i forbindelse med olje- og offshorekonferansen til Pareto uttalte til Dagens Næringsliv at han tror oljeprisen kan falle så lavt som til 10 dollar per fat var den kjente investoren Kristian Siem (66), og som er største aksjonær i Subsea 7 Inc.

Han uttalte til Dagens Næringsliv at han tror vi bare har sett begynnelsen, og at han tror nedturen fortsetter i minst to år til, og ruster selskapene han er storeier i (deriblant Subsea 7) for å takle en oljepris helt ned mot 10 dollar per fat.

Vi hos Aksjeanalyser.com opprettholder vårt kursmål på 3-6 måneders sikt for oljeprisen ved 35 dollar per fat, mens vi heller ikke ser bort i fra at den kan stupe så lavt som til 10-20 dollar per fat på det laveste om 6-12 måneder.

Dersom den skulle falle helt ned mot 10-20 dollar så venter vi en rask og kraftig rekyl opp igjen fra slike lave nivåer, og at den så gjerne vil svinge mye i området mellom 40-60 dollar i de neste par årene.

Les gjerne også vår analyse fra den 26. August av Statoil-aksjen her: “Statoil-aksjen kan stupe til 70,00 kroner“.

Brent-Spot-070915


 

Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…