02.09.2015 – Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på valutaen i Brasil, og som er Brasilianske Real (BRL), eller i flertall, Reais.

Den lokale valutaen i Brasil kalles altså Real (BRL). Du kan veksle i de fleste banker og på hoteller, men kursen er som oftest best på vekslekontorer. De fleste kredittkort aksepteres i større butikker. Svindel kan forekomme, så vær forsiktig med å utlevere kortet ditt ved bruk. Du kan heve kontanter i mange minibanker i Brasil, og det er også mulig å veksle inn Reais på enkelte vekslekontorer i Norge.

Ja nå leser, og hører vi mye i media om den svake norske kronen, og hvor dyrt det er å for eksempel legge høstferie, vinterferie osv til land som England, Danmark osv.


Den norske krona har som kjent svekket seg kraftig det seneste året mot både Dollar, Euro, og andre valuter som for eksempel danske og svenske kroner, og slik at disse altså har blitt mye dyrere i løpet av det seneste året for oss å kjøpe med våre norske kroner.

Derimot så har Brasilianske Real også svekket seg kraftig over de siste fem årene nå.

Ja faktisk så har kursen for Brasilianske Real mot norske kroner falt med hele 37 prosent de seneste 5 årene (jf diagram nederst i saken).

1 Brasiliansk Real koster i dag rundt 2,26 norske kroner, mens den rundt sommeren i 2010 kostet cirka 3,60 norske kroner. Kursen vi med norske kroner må betale for Brasilianske Real har altså falt med cirka 37 prosent i løpet av de siste fem årene. Saken fortsetter nedenfor…

Kursen for Brasilianske Real mot norske kroner (den røde linjen markerer perioden fra 2010, og frem til i dag):

BRL-NOK-020915

I samme fem års periode så har for eksempel kursen for Britiske Pund mot norske kroner steget fra rundt 9,50 sommeren 2010, og opp til i dag rundt 12,80, en økning på hele 33 prosent de siste fem årene. Amerikanske dollar har i samme fem års periode steget fra rundt 6,70 sommeren 2010, og til i dag rundt 8,30, en økning på cirka 24 prosent. Ser vi på for eksempel Danske kroner, ja så har den de seneste fem år steget fra rundt 106 mot norske kroner sommeren 2010, og til i dag rundt 125, en økning på cirka 18 prosent de seneste fem år.

Så kanskje er tiden inne for å legge neste ferie til Brasil istedenfor for eksempel til Europa eller USA.

Her noen bilder som kanskje kan være til inspirasjon for å ta en feriereise til Brasil snart:

Brazil-Night-View-of-beach

brazil-carnival

Brazil-beach

Brasil-beach

Brasil-city