28.08.2015 – Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på den viktige amerikanske børsindeksen S&P500 etter den kraftige oppgangen de seneste dagene.

Vi hos Aksjeanalyser.com mener det er for tidlig å avblåse faren for et børskrakk, og nye kraftige fall på verdens børser.

S&P500-indeksen har fått en kraftig rekyl opp de seneste dagene, MEN møter nå på et betydelig teknisk motstandsnivå rundt 1.990-2.000 poeng (se chart nederst i saken).

Samtidig så har det nå blitt utløst et kraftig teknisk salgssignal for S&P500-indeksen fra det mye fryktede “Death Cross Signal”.

“Death Cross Signal” skjer når 50-dagers glidende gjennomsnitt bryter ned gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Dette regnes for å være et av de sikreste tekniske signaler om en større trend endring for underliggende objekt, og her altså for den viktige S&P500 børsindeksen i USA.


Videre så skjer dette “Death Cross Signal” nå i det 200-dagers glidende gjennomsnitt også har begynt å vise en fallende tendens, og dette regnes for å ytterligere forsterke dette fryktede tekniske signalet om en kommende større trend endring.

Les gjerne også vår analyse av Dow Jones Indeksen den 13. August “Sist dette skjedde stupte børsene i USA med 50 prosent“. Da hadde Dow Jones Indeksen utløst tilsvarende “Death Cross Signal”, og nå har altså S&P500 gjort det samme.

Vi hos Aksjeanalyser.com er derfor langt i fra sikker på at faren er over for denne gang, og dersom S&P500-indeksen i USA nå faller tilbake fra 1.900-2.000 nivået, ja så vil det kunne komme et nytt kraftig fall på børsene om kort tid.

Utviklingen for S&P500-indeksen i dag, fredag 28. August, og de nærmeste børsdagene fremover, vil altså kunne gi viktig ny informasjon om hva vi kan vente oss av utvikling på børsene i ukene og månedene fremover.

Så vi ville ventet litt med å sprette Champagnen enda, for vi mener faren langt i fra er over, og det kan fortsatt komme kraftige fall på verdens børser i ukene og månedene fremover.

Se diagram over utviklingen for S&P500-indeksen i USA nedenfor…

SP500-280815


Les vår Disclaimer her…