bear

19.08.2015 – Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere igjen på Oslo Børs Børs Benchmark indeks, og som vi skrev om den 11. August 2015 at kan stå foran et kraftig fall i tiden fremover: “Børsene stuper – kan falle 30 prosent“.

Vi skrev den gang om det viktige tekniske nivået ved 610 poeng for Oslo Børs Benchmark indeks (OSEBX), og at dersom dette brytes så vil det utløses et nytt kraftig teknisk salgssignal for Oslo Børs Benchmark indeks.

Dette har nå skjedd i dag, og Oslo Børs Benchmark indeks er i skrivende stund ved 606,81 poeng, og bryter da både ned gjennom det viktige 610 poeng nivået, men også ned gjennom det viktige 200-dagers glidende gjennomsnitt.

Oslo Børs Benchmark indeks bryter også ned gjennom nedre trendlinje i den kortsiktige fallende trenden, og som indikerer at falltakten kan bli brattere i tiden fremover.

Dersom Oslo Børs Benchmark indeks nå etablerer seg de nærmeste dagene under 610-nivået så vil det signaliseres videre kraftig fall for Oslo Børs Benchmark indeks i tiden fremover.


Videre nedover så er første teknisk støttenivå å følge med på nå ved 585 poeng, men brytes det nivået så vil det trolig komme en test av støttenivået fra tidligere bunner i slutten av 2014 ned mot 530 poeng.

Som vi skrev om i vår analyse den 11. August “Børsene stuper – kan falle 30 prosent” så ser vi heller ikke bort i fra at Oslo Børs Benchmark indeks nå kan falle helt ned mot 450 poeng i løpet av de neste 6-12 måneder. Nå som Oslo Børs Benchmark indeks allerede har falt en del siden vår analyse den 11. August så vil det i såfall tilsvare et fall på rundt 25 prosent fra dagens nivå om Oslo Børs Benchmark indeks faller ned mot 450 poeng.

Vi gjentar i dag hos Aksjeanalyser.com våre tidligere negative analyser rundt Oslo Børs Benchmark indeks, og vi mener den nå gjerne kan komme til å falle ned mot 530 poeng på 3-6 måneders sikt. Videre ser vi heller ikke bort i fra at Oslo Børs Benchmark indeks nå kan falle helt ned mot 450 poeng på 6-12 måneders sikt.

For OBX-indeksen (25 mest omsatte aksjene ved Oslo Børs) så var det 555 poeng som var det viktige tekniske nivået nå slik 610 poeng var viktig nivå for Oslo Børs Benchmark indeks.

OBX-indeksen er i skrivende stund falt til 543,73 poeng, altså godt under det svært viktige 555-nivået.

OBX-indeksen har nå da også brutt ned gjennom sitt viktige tekniske nivå ved 585 poeng, og også for OBX-indeksen utløses det nå et kraftig teknisk salgssignal om OBX-indeksen etablerer seg under 585-nivået i dagene som kommer.

For OBX-indeksen ser vi nå et mulig fall helt ned mot 400 poeng på 6-12 måneders sikt, men i første omgang en test av støttenivået fra tidligere bunner i slutten av 2014, rundt 485 poeng.

OSEBX-19Aug2015


Kilde chart: Vikingen.se

Les vår Disclaimer her…