stock-market-bear

13.08.2015 – Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Dow Jones indeksen USA, og som nå har utløst det mye fryktede “Death Cross Signal”.

Dette “Death Cross Signal” som det heter, skjer når 50-dagers glidende gjennomsnitt bryter ned gjennom 200-dagers glidende gjennomsnitt, og dette har nå nettopp skjedd for Dow Jones indeksen i USA.

Som diagrammet nedenfor viser, og som er ganske vanlig, så kan man gjerne få et par falske slike “Death Cross Signal” i løpet av en lengre oppgangsperiode.

Dette har da også skjedd to ganger siden bunnen etter finanskrisen i 2009, og som vi har merket med piler på grafen nedenfor.

Saken fortsetter nedenfor…


bearTilsvarende så var det også før det siste “Death Cross Signal” før finanskrisen og det kraftige børsfallet i 2008, to slike falske “Death Cross Signaler” i hhv August 2004, og i Juli/Aug 2005, før det kom et siste “Death Cross Signal” i Januar 2008, og hvor Dow Jones indeksen etter det falt med rundt 50 prosent. Det var ikke bare Dow Jones indeksen som da i 2008 falt med rundt 50 prosent, det samme gjorde S&P500 indeksen i USA da i 2008.

Nå har vi altså en tilsvarende situasjon for den viktige amerikanske børsindeksen Dow Jones Industrial, og hvor vi har hatt to falske “Death Cross Signaler” i løpet av den over 6 år lange oppgangstrenden siden finanskrisen, og nå har fått et tredje slikt “Death Cross Signal”.

Det er naturligvis ikke sikkert det går som i 2008, og at vi nå står foran et kraftig børsfall, men vi mener likevel hos Aksjeanalyser.com at det er verdt å merke seg dette, og som føyer seg inn i rekken av flere negative tekniske signaler for børsene rundt i verden den seneste tiden.

Les gjerne også vår analyse den 11. August her: “Børsene stuper – kan falle 30 prosent“.

DJI-130815


Les vår Disclaimer her…