13.08.2015 – Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Opera Software, og som i går presenterte sine resultater for 2. kvartal 2015.

Opera Software sendte i 20-tiden fredag 7. August 2015 ut meldinger om resultatutviklingen og de finansielle utsiktene for året, samt et oppkjøp og en strategisk gjennomgang av selskapet.

Ifølge meldingen fra selskapet fredag kveld så guider de nå selskapets inntekter til å bli på rundt 600-618 millioner dollar for hele 2015, og som er ned fra tidligere guiding på 630-650 millioner dollar. Blant analytikerne har det vært forventet inntekter for hele 2015 på rundt 642 millioner dollar ifølge TDN Finans.

Opera Software skrev i sin melding fredag kveld at den oppdaterte guidingen skyldes svakere utvikling enn ventet innen mobilreklame innen tredjeparts Publiser-virksomhetsområdet, og noe som bare delvis motvirkes av sterkere utsikter innen Consumer Business Area (O&O og Tech Licensing).

Videre så peker Opera på at oppkjøpet de meldte om sin melding fredag av Bemobi, og som ifølge Opera er et ledende abonnementbasert selskap innen mobilapps i Latin-Amerika, vil styrke selskapets tilstedeværelse i regionen, og som er et av de raskest voksende mobil- og smartmarkedene. Du kan lese hele meldingen fra selskapet her…

Saken fortsetter nedenfor…


OperaSoftware

I går, onsdag 12. August 2015, kom fasiten på selskapets resultater for andre kvartal, og Opera Software skuffet markedet med å levere et underskudd i 2. kvartal 2015, og måtte melde om et resultat etter skatt på minus 1,3 millioner dollar i andre kvartal 2015.

Det var ifølge TDN Finans på forhånd ventet et resultat i andre kvartal på pluss 6 millioner dollar.

Driftsresultatet endte på 14,5 millioner dollar i 2. kvartal 2015, mot 16,1 millioner dollar i samme periode ifjor. Her var det ifølge TDN Finans ventet et driftsresultat i 2. kvartal 2015 på 18 millioner dollar.

Ser vi på driftsinntektene så var de på 146,2 millioner dollar i andre kvartal 2015, mot ifjor i samme periode 100,6 millioner dollar. Her hadde analytikerne ifølge TDN Finans på forhånd ventet driftsinntekter i andre kvartal 2015 på 152 millioner dollar.

Vi merker oss ellers at DNB Markets i etterkant av selskapets melding fredag kveld, og resultatpresentasjonen onsdag morgen denne uken, gjentar sin kjøpsanbefaling på Opera Software. DNB Markets opererer med et kursmål for aksjen på 95,00 kroner. Dette tilsvarer da et potensiale for aksjen slik DNB Markets ser det på rundt 74 prosent opp fra dagens kursnivå.

Aksjen handles i skrivende stund i tidlig handel torsdag 13. August ved 54,70 kroner, ned 0,45 prosent fra i går.

Opera Software aksjen har falt kraftig den seneste tiden, men er nå kommet helt ned mot nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden, samt at det er et viktig teknisk støttenivå for aksjen i overkant av 50,00 kroner fra tidligere bunn i Mars 2015.

Dersom støttenivået i overkant av 50,00 kroner, og støttenivået ved nedre trendlinje i den langsiktige stigende trenden holder, ja så kan aksjen nå være ved et gunstig nivå å kjøpe på.

Man kan da gjerne ha stop-loss ved et eventuelt brudd ned gjennom 50,00-nivået, for det vil i såfall utløse et nytt teknisk salgssignal for aksjen, og hvor den da kan komme til å falle helt ned mot 33,00 kroner.

Basert på dette tekniske bildet nå for Opera Software så vurderer vi hos Aksjeanalyser.com aksjen som en interessant kjøpskandidat i området rundt 52,00-55,00 kroner, men da gjerne med en stop-loss ved et eventuelt brudd ned gjennom 50,00-nivået.

Dersom støttenivået rundt 50,00-55,00 kroner nå holder, så vil vurderer vi potensialet for aksjen til å være opp mot 70,00 kroner på 1-3 måneders sikt. Vi ser altså et potensiale for Opera Software-aksjen på rundt 28 prosent opp fra dagens kursnivå på 1-3 måneders sikt.

På lengre sikt så er imidlertid potensialet for aksjen i henhold til den langsiktige stigende trenden, og dersom denne nå holder, helt opp mot 120,00-140,00 kroner på 2-3 års sikt. Dette gir således et langsiktig potensiale, innenfor den langsiktige stigende trenden, for Opera-aksjen på hele 120-150 prosent opp fra dagens kursnivå på 2-3 års sikt.

Les gjerne også vår analyse av Oslo Børs og den tyske DAX30-indeksen den 11. August 2015 her: “Børsene stuper – kan falle 30 prosent“.

OPERA-13Aug2015


Kilde chart: Vikingen.se

Les også vår Disclaimer her…