03.08.2015 – Vi har i dag på Aksjeanalyser.com sett nærmere på Royal Caribbean Cruises (Ticker: RCL), og som fikk et kraftig løft på fredag etter å ha levert bedre enn ventede resultater for seneste kvartal.

RCL kunne fredag ettermiddag (før børsåpning i USA) melde om et resultat etter skatt på 185,00 millioner dollar i 2. kvartal 2015, mot 137,7 millioner dollar i 2. kvartal ifjor. Reuters kunne melde at det på forhånd blant analytikere var ventet et resultat på 169 millioner dollar.

Aksjen fikk et kraftig løft fredag etter resultatfremleggelsen, og endte fredag på Oslo Børs opp hele 8,2 prosent til 729,00 kroner.

Mandag åpner aksjen noe videre opp, og handles i tidlig handel mandag rundt 739,00 kroner.

RCL-aksjen har da steget med ufattelige 1.900 prosent siden bunnen ved 37,00 kroner etter finanskrisen i 2008. Det er imidlertid utløst et nytt kraftig teknisk kjøpssignal for RCL-aksjen nå nylig, og som indikerer at aksjen kan doble seg fra dagens nivå på 1-3 års sikt.

Saken fortsetter nedenfor…


RCL

Teknisk Analyse:

RCL har i likhet med Norwegian, og som vi hadde analyse av fredag “Norwegian-aksjen kan stige 300 prosent“, nylig utløst et kraftig teknisk kjøpssignal.

RCL-aksjen utløste et kraftig teknisk kjøpssignal da den nylig brøt opp gjennom, og har etablert seg over, et viktig teknisk motstandsnivå fra tidligere topper rundt 665,00 kroner.

Det vil nå være støtte for aksjen ned mot 665,00-nivået ved eventuelle korreksjoner ned for aksjen.

Men slik det tekniske bildet for RCL-aksjen nå er så signaliseres videre kursoppgang for aksjen i tiden fremover.

Ser vi på den langsiktige stigende trenden for RCL-aksjen så indikerer den at aksjen kan stige helt opp mot 1.600,00 kroner på 1-3 års sikt. Det vil i såfall innebære mer enn en dobling av aksjekursen fra dagens kursnivå.

For å illustrere hvordan disse langsiktige trendene kan gi viktig informasjon om hva som kan være i vente for en aksje, og at “det umulige” fort kan vise seg å bli en realitet så har vi tegnet inn i diagrammet for RCL-aksjen nedenfor den tidligere langsiktige fallende trenden aksjen da beveget seg innenfor.

Så har vi merket av det kraftige fallet for aksjen fra 2007-2009, og hvor RCL-aksjen falt med over 80 prosent, og helt ned mot nedre trendlinje i den gang den langsiktige fallende trenden. Det virket nok like lite realistisk for de fleste den gangen at RCL-aksjen skulle falle over 80 prosent, og slik det sikkert for veldig mange virker helt urealistisk at RCL-aksjen nå skal kunne doble seg på 1-3 års sikt etter å allerede ha steget så kraftig de seneste årene.

Men selv om RCL-aksjen i henhold til den langsiktige stigende trenden kan være en doblingskandidat på 1-3 års sikt, så har vi hos Aksjeanalyser.com i første omgang et kursmål for aksjen ved 900,00 kroner på 3-6 måneders sikt. Vi ser altså et potensiale for RCL-aksjen på rundt 22 prosent opp fra dagens kursnivå på 3-6 måneders sikt. Vi ser imidlertid et potensiale for aksjen, i henhold til den langsiktige stigende trenden, helt opp mot 1.600,00 kroner på 1-3 års sikt.

RCL-03Aug2015


Kilde charts: Vikingen.se

Les vår Disclaimer her…