IG-annonse-2014

strek

Songa_Venus

27.05.2014  Songa Offshore (Ticker: SONG) ligger i en langsiktig fallende trend, men viser tegn til å gjerne danne en bunn rundt dagens nivå, og en ny vending opp for aksjen kan være nær forestående.

TekniskAnalyse-SONG-270514Det er etablert et støttenivå for aksjen rundt NOK 2,30, og samtidig så er det dannet positiv divergens i RSI momentum-indikator som signaliserer en forestående trend endring. Stochastics momentum-indikatorer underbygger disse signalene og indikerer også kommende kursoppgang for aksjen.

Potensialet for aksjen på kort sikt er gjerne opp mot et motstandsnivå rundt NOK 2,75, men det tekniske bildet for aksjen indikerer også et betydelig potensiale på 6-12 måneders sikt dersom det tidligere gap’et ned i aksjen i slutten av november i fjor skal lukkes slik som ofte skjer med slike gap i aksjekursen som dette. Det kan ofte virke lite sannsynlig at slike gap skal «lukkes» før de gjør det, men like fullt så skjer det ofte slik den tekniske analyse teorien sier at slike gap opp eller ned i kursen ofte «lukkes» i løpet av et tidsrom på gjerne 6-12 måneder etter gap’et ble etablert i aksjekursen.

For Songa Offshore sin del så vil en lukking av gap’et ned i kursen i november i fjor tilsi at kursen skal opp mot NOK 5,00, og dette sammenfaller for øvrig veldig godt med hvor motstandsnivået i taket av den fallende trenden er, nemlig rundt NOK 5,00.

Basert på det tekniske bildet Songa Offshore viser så vurderes aksjen som en spennende kjøpskandidat på dagens nivå, og vi ser altså et potensiale for aksjen opp mot NOK 5,00 på 6-12 måneders. Stop-loss kan gjerne settes ved NOK 2,10.

Vi nevner ellers at Songa la frem sine resultater for 1.kvartal i går, mandag 26. mai, og de gav i den sammenheng også en oppdatering av status rundt byggingen av de tre Cat D-riggene de har under bygging. Resultatet var litt dårligere enn ventet, og det ble meldt om forsinkelser på alle de tre riggene, men like fullt så løftet aksjen seg, og dette kan være et tegn på at det meste negative som tenkes kan er tatt ut i aksjekursen på dagens nivåer, og at en rekyl opp i aksjen kan være nær forestående.

Det ble videre i dag tidlig meldt om tre betydelige innsidekjøp av to primærinnsidere i aksjen i går etter de hadde lagt frem resultatet for 1.kvartal. Tom A. Torkildsen som er styreleder i Perestrojka AS (som er den største aksjonæren i Songa Offshore) kjøpte i går en million aksjer til en snittkurs på 2,48. Videre så er det meldt at primærinnsider og styremedlem Arnaud Bobillier kjøpte 300.000 aksjer til snittkurs 2,51 per aksje. Arnaud har etter dette kjøpet 710.000 aksjer i Songa Offshore. Styremedlem og primærinnsider Jon Bjørstad kjøpte også aksjer i Songa Offshore i går, og han kjøpte 500.000 aksjer til snittkurs 2,48, og han har etter dette kjøpet en beholdning på 1.000.000 aksjer i Songa Offshore.

Kort om selskapet: Songa Offshore is an International Midwater Drilling Contractor with a strong presence in the harsh environment North Atlantic basin.  Its fleet is growing and it will soon be a dominant contractor in Norway, where it will soon have a fleet of 7 midwater semisubmersibles and hold position as Statoil’s largest drilling services provider. With a robust management system and proven track record spanning eight years, and countries from Australia to Norway, Songa Offshore has proven itself to be a focused midwater expert providing safe and cost efficient operations.

Les mer om selskapet på deres hjemmeside her…

Se siste aksjekurs for selskapet her…  Markedsplass: Oslo Børs

Les vår Disclaimer her…

SONG-270514Kilde chart: www.vikingen.se

IG-CFD