annonse-nordnet-1

strek

PGS-Titan

18.01.2014 Petroleum Geo Services (PGS) har lenge vist en svak utvikling, men er trenden nå i ferd med å snu?

Petroleum Geo Services (PGS) har fått et løft i det helt korte bildet, og har brutt opp gjennom sitt 50 dagers glidende gjennomsnitt, men aksjen ligger fortsatt innenfor sin fallende trend som startet for rundt ett år siden.

For å få et klart signal om en mulig trendvending for aksjen så må også den fallende trenden brytes, og det betyr at aksjen må bryte opp gjennom, og etablere seg over, øvre trendlinje i den fallende trendkanalen og denne ligger nå rundt 75 kroner.

Dette sammenfaller også med et horisontalt motstandsnivå som ligger nettopp rundt 75-nivået fra tidligere topper og bunner rundt dette nivået.

Dersom aksjen ikke klarer i nær fremtid å bryte opp gjennom, og etablere seg over 75-nivået, så vil det være stor fare for en ny vending ned for aksjen, og videre nedgang innenfor den langsiktige fallende trenden. En nedgang ned mot nedre trendlinje i den fallende trenden, ned mot 62 kroner vil da kunne komme på 1-3 måneders sikt.

PGS-aksjen er nå altså ved et kritisk nivå og utviklingen på kort sikt vil være avgjørende for den videre utviklingen.

chart-pgs-180114

Kilde chart: www.vikingen.se

annonse-nordnet-3